Logistiek


Momenteel is Ad aanspreekpunt voor alles wat met logistiek (inzameling en verzending) van goederen te maken heeft. Ad beantwoordt enkele vragen:

Wat houd de functie van logistiek manager in?
Zo worden de hulpgoederen door zesentwintig vrijwilligers ingezameld door heel Nederland heen en worden bij allerlei bedrijven overgebleven goederen opgehaald. Deze worden in twee loodsen verzameld, geselecteerd, gecombineerd en gesorteerd. Vervolgens gaan de hulpgoederen naar rampen of armoede gebieden, zoals Oost Europa.

Waarom doe je dit werk?
Ik heb dertig jaar voor de economie gewerkt in een transportbedrijf. Ik raakte met de logistiek vertrouwd. God maakte me in 1996 duidelijk dat ik de opgedane kennis voor Hem moest gaan gebruiken. Sinds die tijd wil ik er met name voor de minder bedeelden zijn. Mijn werkervaring komt daar bij goed van pas.

Waar ligt je hart?
Ik vind verspilling zonde. Ik wil de wegwerpmaatschappij tegengaan en duurzaam omgaan met de aarde. Vandaar dat ik betrokken ben bij een voedselbank en bij GAiN. Een prachtige combinatie, die elkaar versterkt.

Waar geniet je van?
Ik vind het altijd weer prachtig als er een konvooi of een transport vertrekt naar een bestemming waar nood is. We hebben wel eens een transport gebracht naar een school in Oost Europa waar de kinderen met blote voeten naar school kwamen. Als je ze dan een rugzak met inhoud mag geven en die stralende gezichten ziet, prachtig.

Hoe zie jij de toekomst van GAiN?
Ik zou het fantastisch vinden om te groeien als logistieke organisatie, zodat we steeds meer mensen kunnen helpen wereldwijd. De keerzijde van deze visie merk ik nu al, ik ben op zoek naar een tweede man naast mij, het liefst met logistieke ervaring. Dus als u zich geroepen voelt…?