Voedselbank Sleeuwijk

By | oktober 16, 2009

oktober-012

Stichting Voedselbank-Altena                     Sleeuwijk, oktober 2009

 

“Een Voedselbank, is dat in onze streek wel nodig?” Dat was een opmerking, die wij kregen van verschillende mensen, toen wij drie jaar geleden startten met Voedselbank-Altena. Nu, na drie jaar terugkijkend, is het een goed initiatief geweest van de gezamenlijke kerken in Sleeuwijk. Want in deze drie jaar zijn we van drie naar ruim veertig voedselpakketten per week gegaan.

 

 

Doel                                                                                       

De Voedselbank heeft een tweeledig doel:

¨       Het ondersteunen van mensen in armoede

¨       Het tegengaan van verspilling van voedsel

 

Voor wie?

Iedere week wordt er een voedselpakket verstrekt aan mensen, die om uiteen-lopende redenen in financiële problemen zijn gekomen. De voedselpakketten zijn als tijdelijke noodhulp bedoeld. Mensen kunnen voor een periode van maximaal drie jaar een pakket ontvangen. De toetsing, of mensen voor een pakket in aanmerking komen, gebeurt door Stichting Trema of Stichting Vluchtelingenwerk. Met regelmaat vindt ook een hertoetsing plaats.

 

Praktisch

Om iedere week een pakket samen te stellen, moet er nogal wat gebeuren. Iedere donderdagmorgen gaan er vrijwilligers op pad om een aantal producten op te halen bij het centraal regio depot in Tilburg. Van deze producten worden ’s middags door andere vrijwilligers pakketten samengesteld. Deze pakketten worden verder aangevuld met artikelen, die wij via winkelacties gekregen hebben en bij ons in het magazijn staan. Wij streven ernaar om een gevarieerd pakket samen te stellen. Al met al is het een hele klus om iedere week veertig pakketten te vullen.

 

Steun

Wij zijn daarom als Voedselbank blij, dat u ons wilt ondersteunen. Uit bijgevoegde lijst kunt u één of meerdere producten kiezen, die wij met regelmaat in de pakketten doen. Zo kunnen we onze voorraad op peil houden, want een week is zo om en veertig pakketten, waaruit honderdtwintig mensen moeten eten, is heel wat!

 

Hartelijk dank voor uw hulp.

 

Namens bestuur en vrijwilligers

van Stichting Voedselbank-Altena,

 

 

A. Bor,

voorzitter.

 

 


Comments are closed.