Dankbaar

By | november 29, 2016

Decemberbrief 2016 – Ad & Anneke Bor

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Als we de bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar even in chronologische volgorde zetten, dan komen we eerst uit bij de geboorte van ……….

Eerste gesprekje met oma

Eerste gesprekje met oma

Nathan!
Op 1 februari werd hij geboren, een flinke zoon van Bart en Josca. Helaas was het allemaal niet zonder zorgen. Josca moest een week in het ziekenhuis verblijven door complicaties na de geboorte. Het duurde dan ook langer voor ze weer een beetje opgeknapt was. Maar we zijn God dankbaar, dat alles uiteindelijk beter gaat. Nathan groeit als kool en ik (An) heb het voorrecht, dat ik sinds oktober een dag in de week op hem mag passen.

Operatie Ad
Ad had de laatste tijd regelmatig galsteenaanvallen, erg pijnlijk. Dit resulteerde in een galblaasoperatie op 12 mei. De operatie is heel voorspoedig verlopen, hij is maar 1 nacht in het ziekenhuis geweest. Even heeft hij het rustig aan gedaan, maar was al gauw niet meer te houden. Het werk blijft roepen! Zowel bij GAiN als bij de Voedselbank wordt het beslist niet rustiger. Gelukkig staan er veel vrijwilligers om hem heen, en probeert hij  écht wel om dinsdags een vrije dag te nemen. Maar ja…..om reden zus of zo lukt hem dat toch vaak weer niet….;).

1465930972972Hulptransport Griekenland/vakantie(?)
We hadden onze vakantie in de 2e helft van juni gepland. Een idee, dat veel 50/60-plussers blijkbaar ook hadden. Juist op dat moment stond er een trailer vol hulpgoederen en voedsel klaar voor een kerk in Thessaloniki (Griekenland), die veel hulp geeft aan vluchtelingen. En….op dat moment konden we dus geen vrijwilliger als chauffeur krijgen. De meesten hadden vakantie! Dus zijn we samen op pad gegaan met de vrachtauto. Het was mooi om te doen.

In het kledingdepot even samen met Cathy en een jong Koerdisch meisje op de foto

In het kledingdepot even samen met Cathy en een jong Koerdisch meisje op de foto

Op de foto zijn we met Cathy (midden), een vaste hulpverleenster uit de kerk, in het vluchtelingenkamp waar we een dag hebben meegedraaid. Heel bijzonder om vluchtelingen in zo’n uitzichtloze situatie te ontmoeten en hun gastvrijheid te ervaren (meer info: gainhelpt.nu en adbor.nl).

dsc_0028Uiteindelijk  hebben we, toen Moving-On en het magazijn van GAiN twee weken dicht waren, in het hoogseizoen nog een dag of 10 in Limburg gekampeerd, gewoon met de tent. ’s Morgens een eitje bakken in de buitenlucht (hier is Ad in gespecialiseerd;) en verder heerlijk wandelen. We hebben genoten!

Dankbaar
We zijn dankbaar voor de gezondheid en energie om nog zoveel te mogen doen. Graag willen we ook nu iedereen bedanken, die ons sponsort. Hierdoor hebben we ook financieel de mogelijkheid om door te kunnen gaan.

We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en Gods zegen en vrede in het nieuwe jaar! En……altijd welkom!
Ad & An


Comments are closed.