Een stapje verder: Griekenland

By | februari 22, 2016

Omgekeerde richting
Om de vluchtelingenstroom in omgekeerde richting te volgen reisde Ad samen met Anton de Kok vorige week af naar Thessaloníki (Griekenland). Op dit moment zijn GAiN-teams nog druk bezig om hulp te bieden aan de Servisch-Macedonische grens, maar als Macedonië de toegang voor de vluchtelingen verder gaat blokkeren, verplaatst het grootste probleem zich naar Griekenland, een land dat zelf steeds verder in armoede belandt.

De afrastering bij de Grieks-Macedonische grens

De afrastering bij de Grieks-Macedonische grens

Chris en Laura Dakas
Ad heeft al meer dan 20 jaar contact met Chris en Laura Dakas, een Amerikaans stel, dat ook al meer dan 20 jaar in Albanië (Tirana) woont. Via predikantenconferenties hebben zij contacten in naburige landen. Op die manier ontvingen we de noodkreet uit Servië en nu ook uit Thessaloníki (Griekenland). Chris en Laura hebben hier een appartement en waren daar om Ad en Anton te begeleiden.

Contact met evangelische gemeente
Een van de contacten betreft een evangelische gemeente, die heel graag meer voor de vluchtelingen wil doen. Zelf hebben ze het niet breed, 60% van de gemeente is werkloos. Omdat GAiN op dit moment een behoorlijke hoeveelheid voedsel heeft, willen we via deze gemeente hulp gaan verlenen, waarbij ook de
noodlijdenden in de eigen gemeente niet vergeten worden.

Links voorganger Pavlov, rechts Chris

Links voorganger Pavlov, rechts Chris

De gemeente beschikt over een eigen kerkgebouw, waarbij de kerkzaal zich op de begane grond bevindt en de eerste verdieping helemaal uit opslagruimte bestaat. Hier is dus de mogelijkheid om goederen en voedsel op te slaan. We zijn van plan om eind februari/begin maart de eerste trailer met voedsel en dekens te sturen. Vervolgens zal de afdeling “reizen” van GAiN hier verder mee aan de slag gaan. Houd de website van GAiN (gainhelpt.nu) in de gaten!

Het kerkgebouw

Het kerkgebouw

De opslagruimte boven de kerk

De opslagruimte boven de kerk


Comments are closed.