Roland en Henk op weg naar Servisch-Kroatische grens

By | november 2, 2015

Roland en Henk - klaar voor de start andersOp dit moment vertrekken Roland Bosman en Henk van Capelleveen met een afgeladen truck richting Servië. De truck bevat voornamelijk kleding, dekens en tenten. Dankzij een speciale gift konden we vier grote tenten aanschaffen, die bedoeld zijn voor de catering aan de Servisch-Kroatische grens. Ook kregen we een prachtige bijdrage van de jeugd van VEG ‘t Veerlicht. Zij brachten € 610,50 bijeen door het veilen van diensten. Dit bedrag hebben zij bestemd voor hulp aan vluchtelingen.

Vorige week werden we benaderd door Chris Dakas, die al meer dan 20 jaar een multifunctioneel christelijk centrum in Tirana (Albanië) runt. Hij was met een groep mensen naar Backa Palanka vlakbij de Servisch-Kroatische grens gekomen, op uitnodiging van de voorganger, Jan Demiter. Het vluchtelingenprobleem daar is  immens, er is sprake van 5000 vluchtelingen in de “achtertuin” van de kerk.

12189751_10153723296467996_6999003730486243995_n

Chris en zijn vrouw Laura bezig met het uitdelen van water

Chris verzocht dringend om hulp en dit heeft geresulteerd in het transport, dat deze week plaatsvindt. Als je financieel wilt bijdragen, ga dan even naar www.gainhelpt.nu en klik het kopje “Hulp aan vluchtelingen” aan. Op bovenstaande foto zie je Chris en zijn vrouw Laura bezig met het uitdelen van water. Ook hebben zij een kinderwagen klaar staan voor een baby, die een paar dagen geleden geboren is.

Baby


Comments are closed.